Friday, April 27, 2007

PAOK-NEW GENERATION


Aχχ... Έχει ο καιρός γυρίσματα! Tα παιδιά, γιατί για παιδιά πρόκειται, καμία φορά μας δείχνουν τον δρόμο. Οι πιτσιρικάδες αναγνώστες μας Costacurta και Rivelinho μας υπενθυμίζουν ότι η νέα γενιά των Παοκτσήδων δεν έχει γευτεί μεγάλες χαρές αλλά παραμένει κολλημένη με τον ΠΑΟΚ...

Αδέρφια γεια σας.Είμαστε δυο πιτσιρίκια που ζουν σε διαφορετικές περιοχές, έχουν όμως ένα
κοινό, μια αγάπη μια λατρεία, ένα πάθος, μια αρρώστια. τον ΠΑΟΚ! Γεννηθήκαμε την ίδια περίοδο όπου ο ΠΑΟΚ μας στο μπάσκετ έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλά και να γίνεται ευρέως γνωστός. Δυστυχώς ήμασταν αρκετά μικροί όταν κατακτιόντουσαν οι τίτλοι στην Ευρώπη Εμείς πανηγυρίσαμε μόνο ένα κύπελλο το 2001 με τον gay-ro, ένα ακόμη κύπελλο με τον κομπλεξικότερο σύλλογο της Ελλάδας το 2003, την Αρσεναλ το 1997 δεν την θυμόμαστε. Ούτε Champions League, ούτε πρωτάθλημα, ούτε διάκριση στο Uefa.

Δεν έχουμε ζήσει τίποτα με τον ΠΑΟΚ...

Κάποια πράματα πού είναι στάνταρ για τις ομάδες της Αθήνας εμείς δεν τα έχουμε νιώσει... Μεγαλώσαμε σε μια κοινωνία όπου ο ΠΑΟΚ έπαιρνε τον κατήφορο για διαφόρους λόγους
. Από το 2000 που θυμόμαστε πάντα οι χρονιές ξεκινάνε με όνειρα και φιλοδοξίες τα οποία δεν υπάρχουν, αλλά μας τα πλασάρουν οι δημοσιογραφίσκοι και στο τέλος της σεζόν μένουν μόνο χρέη, χρέη και. χρέη!!!

Μεγαλώνοντας εκτός Θεσσαλονίκης και μακριά από το ναό, αλλά σε ασπρόμαυρεςπόλεις, Σέρρες και Κατερίνη, διψούσαμε για την στιγμή που θα περνούσαμε γιαπρώτη φορά το κατώφλι της Τούμπας κάτι που γινόταν 2-3 φορές τον χρόνο.Κολλημένοι στα ραδιόφωνα και με τις εφημερίδες για να μάθουμε νέα για τον ΠΑΟΚ.Όταν τα καλοκαίρια συζητούν οι φίλοι μας για ποιον παίκτη θα αποκτήσει η ομάδα τους εμείς τρέχαμε με εράνους τα τελευταία 4 χρόνια να βοηθήσουμε για την ιστορία των τεσσάρων γραμμάτων. Παρακαλούμε κάποιον να μας πάει στο γήπεδο και περιμένουμε την μέρα που θα γίνουμε ενήλικοι και θα μπορούμε μόνοι μας να ακολουθούμε τον ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Δείχνουμε με περηφάνια της μετοχές που αποκτήσαμε με το χαρτζιλίκι μας και ακόμα περισσότερο όταν κυκλοφορούμε με τις μπλούζες της ομάδας μας. Δεν είναι κρίμα για όλους τους ανήλικους, και όχι μόνο, ΠΑΟΚτσήδες που νιώθουν και ζούνε τα παραπάνω καθημερινά και που αποτελούνε την μάζα των σκληροπυρηνικών οπαδών, αυτών που είναι σε κάθε αγώνα στην θύρα 4, αυτών που τρέχουν όλο το καλοκαίρι με το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ στα χείλη τους, να μην έχουν δει τίποτα σε σχέση με αυτά που έχουν προσφέρει στον σύλλογο μας; Γιατί όμως συνεχίζουμε; Τι μας κρατάει;

Είναι ο ΠΑΟΚ κάποιο είδος ναρκωτικού; Η απάντηση είναι ίσως η πιο αόριστη που έχει δοθεί σε τέτοια ερώτηση. Γι' αυτό δεν υπάρχει.

Ίσως κάτι που ταιριάζει είναι το ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΟΚ σε αυτήν την ερώτηση. Αυτά να τα βλέπετε εσείς κύριοι της πρωτεύουσας, όταν αναφέρεστε σε ομάδες και λαούς! Εσείς εκεί στα κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα που καταναλώνετε ώρες ατελείωτες στο αν θα έρθει ο τάδε στις ευνοημένες ομάδες του ΠΟΚ, οι οποίες τελικά καταλήγουν να πολεμούν τον καταπονεμένο σύλλογό μας παίρνοντας ύπουλα τους δικούς μας ποδοσφαιριστές.

Αχχχ.... έχει ο καιρός γυρίσματα όμως και αυτό ισχύει για εσάς που μας λέτε Βούλγαρους, και μόλις βρίζουνε τα ΠΑΟΚια κανέναν νεκρό (κάτι που είναι επίσης απαράδεκτο και χυδαίο!), τότε αρχίζουνε ράδια, τηλεοράσεις, εφημερίδες: Οι κακοί οι ΜΠΑΟΚτσήδες που δεν σέβονται τίποτα και κάνουν κυριολεκτικά γαργάρα τα αντεθνικά των υπολοίπων.

Μία είναι η απορία. Γιατί θεέ μου, γιατί;

Όλα τα παραπάνω είναι στην καθημερινότητα του κάθε νεαρού ΠΑΟΚτσή. Και δεν μου λέτε, πώς θα συνεχίσει αυτό το είδος να υπάρχει? Η συνταγή από μπαμπά σε γιο ή από παππού προς πάππου δεν ισχύουν πλέον. Το μόνο που μας κρατάει πλέον είναι η ποσότητα τρέλας που παίρνουμε μόλις περνάμε την πόρτα της Θύρας 4 και το σύνθημα που λέει:

ΠΑΟΚ ΕΔΩ, ΠΑΟΚ ΕΚΕΙ, ΠΑΟΚ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΣΟ ΖΩ ΘΑ Σ'ΑΓΑΠΩ ΓΙΑΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΛΑΟΟΟΟ. Αυτοί είμαστε κύριοι...

Η (πιθανότατα) τελευταία γενιά των τρελών οπαδών με την ανιδιοτελή αγάπη προς την ομάδα τους και μόνο αυτήν!!! ΠΑΟΚ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΛΕΟΝΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ.

Με ΠΑΟΚτσήδικους ασπρόμαυρους χαιρετισμούς,
16χρονος costacurtaG4
17χρονος Rivelinho

No comments: