Monday, May 7, 2007

Απάντηση στον Τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ







Αφορμή γι αυτό το άρθρο στάθηκε χθεσινό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού του ΣΚΑΙ. Ενός τηλεοπτικού σταθμού που εκπέμπει και στην πόλη μας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Προφανώς όμως κάποιοι εκεί μέσα δεν σέβονται τους τηλεθεατές τους, στη Βόρεια και όχι μόνο Ελλάδα. Το ρεπορτάζ είχε ως σκοπό να ενημερώσει τον κόσμο για τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ μετά και την έγκριση του δανείου ύψους 2,2 εκ ευρώ. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν εξελήχθησαν όπως τα περιμέναμε ορισμένοι. Και εξηγούμαι:




Μετά από ένα διάστημα σχετικής ηρεμία, αν όχι απραξίας, και μετά από συντονισμένες προσπάθειες της σημερινής διοίκησης του ΠΑΟΚ, η είδηση που όλοι περιμέναμε έφθασε. Μια είδηση, που προκάλεσε στις τάξεις των παραγόντων του ΠΑΟΚ αλλά και των οπαδών του ποικίλες αντιδράσεις. Άλλοι θεώρησαν ότι ήταν αναμφίβολα μια επιτυχία της διοίκησης, άλλοι πιστεύουν ότι η διοίκηση με τον τρόπο που λειτουργεί, ουσιαστικά τροφοδοτεί αυτή την κυβέρνηση με πολύτιμο χρόνο, άλλοι πάλι θεωρούν ότι δεν έγινε και κάτι σημαντικό εφόσον το μόνο που έγινε ήταν η προσθήκη ακόμα ενός χρέους στο ήδη υπάρχον, με το οποίο βέβαια θα καλυφθεί κάποιο άλλο. Τέλος κάποιοι ζητούσαν και ζητούν το κάτι παραπάνω… Να μην αποπληρωθεί δηλαδή αυτό το χρέος ποτέ, αφού τα λεφτά αυτά θεωρούν ότι μας τα ΄΄χρωστάνε΄΄.




Και ενώ υπήρχε αυτό η περίοδος όπως είπαμε δυστοκίας, η είδηση αυτή έδειξε ότι ζυμώσεις γίνονταν στο παρασκήνιο. Το αποτέλεσμά της βγήκε προς τα έξω και όλοι νοιώσαμε ότι κάτι κινείται επιτέλους. Προσωπικά συμμερίζομαι όλους τους προβληματισμούς των παιδιών που έχουν μια από τις παραπάνω επιφυλάξεις. Ο χρόνος άλλωστε είναι αυτός που θα δείξει αν αυτή η κίνηση έγινε για το καλό της ομάδας μας ή ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού.





Η προπαγάνδα του ΣΚΑΪ




Περίμενα να διαβάσω, να δω στην τηλεόραση αντιδράσεις για το γεγονός αυτό. Ήθελα λοιπόν να δω πως θα αντιμετωπίσουν τα κανάλια την είδηση αυτή σε μια περίοδο που γνωρίζουμε όλοι πόσο δύσκολη είναι για την πολιτική ζωή του τόπου μας, με συνεχής κατηγορίες εκατέρωθεν για σκάνδαλα και ποσά ιλιγγιώδη που άλλαξαν χέρι σε μια βραδιά, κάτω από το τραπέζι. Γνώριζα βέβαια, όπως όλοι, ότι η ομάδα μας, αλλά και γενικότερα οι ομάδες τις πόλης μας, για να γίνουν θέμα στις μέρες μας, πρέπει ή να υποβιβαστούν, ή να διαλυθούν ή στην χειρότερη όταν αγωνίζονται με ομάδες του ΠΟΚ. ή να σπάσουν καμιά βιτρίνα οι οπαδοί τους. Για να ακούσει κάποιος ΠΑΟΚ στον ΑΝΤ1 για παράδειγμά πρέπει να παίζει η ΑΕΚ, ο ΠΑΟ ή ο ΟΣΦΠ με τον ΠΑΟΚ…Ειδάλλως δύσκολα… Η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω πολύ τηλεόραση και φυσικά δεν έχω απαιτήσεις από τα κανάλια να ΄΄παίξουν΄΄ ΠΑΟΚ…




Χθες όμως καθόμουν αναπαυτικά στον καναπέ μου και παρακολουθούσα ΣΚΑΙ. Ξαφνικά ακούω τη μαγική λέξη…΄΄ΠΑΟΚ΄΄….Αμάν λέω θαύμα. Ανοίγω την ένταση. Η κυρία που μετέδιδε τις ειδήσεις (σ.σ.σύζυγος ενός από τους μεγαλύτερους αντιπαοκτσήδες δημοσιογράφους που εργάζεται πλέον για λογαριασμό αθηναϊκών ΜΜΕ, δηλαδή του Γιώργου Λεάνη που επίσης εργάζεται μεταξύ άλλων και για το ΣΚΑΪ) προανάγγειλε την είδηση της χορηγίας του δανείου 2,2 εκ ευρώ από την Εθνική Τράπεζα στον ΠΑΟΚ με εγγυητή το κράτος.




Αρχίζει το ρεπορτάζ λέγοντας την είδηση ως έχει και εγώ να σας πω την αλήθεια ένοιωσα μια ικανοποίηση που η ομάδα μας ακούστηκε από κανάλι των Αθηνών. Γρήγορα όμως η ικανοποίηση μου έγινε οργή. Το ύφος του κυρίου που μετέδιδε άλλαξε. Έγινε επιθετικό. Άρχισε να βγάζει καρτέλες με τον υφυπουργό οικονομίας και τον υφυπουργό αθλητισμού, παρουσιάζοντας τους ως ενόχους για την κίνηση τους να μπει εγγυητής το κράτος. Παρεμπιπτόντως οι δηλώσεις ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ, αναλύοντας το σκεπτικό της αποφάσεώς τους. Ο δημοσιογράφος συνέχισε όμως, αναλύοντας τον έντονο προβληματισμό του για το που πάνε κύριοι τα λεφτά του ελληνικού λαού. Με εντυπωσιακές εκφράσεις και στόμφο αναρωτιόνταν που πάνε τα λεφτά μας, ρωτούσε τους υπουργούς , χρησιμοποιώντας ρητορικές ερωτήσεις, πως μια καταχρεωμένη επιχείρηση μπορεί και παίρνει δάνεια, και το χειρότερο πως σε αυτά τα δάνεια μπαίνει εγγυητής του κράτος. Μιλούσε για τον έλληνα φορολογούμενο που έχει χρέη και τον κυνηγάνε για μερικά ευρώ.




Η αλήθεια είναι ότι αρχικά εκνευρίστηκα, έπεσα από τα σύννεφα, γνωρίζοντας όπως και εσείς ποια είναι η πραγματικότητα στον αθλητικό χώρο της χώρας μας. Ήθελα να τους πάρω τηλέφωνο να τους πω μερικά πράγματα, αλλά μετά σκεπτόμενος νηφάλια κατάλαβα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μάταιο. Πέρασαν από το μυαλό μου ξαφνικά όλα εκείνα που έλεγε ο κύριος δημοσιογράφος. Ερωτήσεις κατέκλεισαν τον εγκέφαλο μου.



- Μα καλά τον ΟΤΕ που τον πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος και που τα λεφτά του πήγαιναν τόσα χρόνια σε μεταγραφές του ΠΑΟ?



-Το άρθρο 44 του Άρη και της ΑΕΚ με το οποίο κυρίως στην περίπτωση του συμπολίτη Έλληνες φορολογούμενοι έμειναν στον δρόμο χωρίς να πάρουν φράγκο? Της ΑΕΚ τα τεράστια χρέη και τα λεφτά που έχασε το κράτος?



-Τα χρέη του ΟΣΦΠ που χαρίστηκαν?



-Τα 172 εκ ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ? Τα 120 εκ ευρώ για διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου?



Ερωτήσεις που ήρθαν αυθόρμητα και βασάνιζαν το μυαλό μου. Μέχρι και τον Ηρακλή σκέφτηκα και τα 50 χρόνια κοροϊδίας.






(Σημείωση: Διευθυντής του αθλητικού τμήματος του ΣΚΑΪ είναι ο Δημοσθένης Καρμίρης γνωστός για τα ολυμπιακά του αισθήματα)




Νομίζουν είμαστε Ιθαγενείς


Όταν ηρέμησα λίγο συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει λόγος να εκνευρίζομαι, αφού η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει προς όφελος της ομάδας μας. Εδώ μας θεωρούν όλους Αφρικανούς πολίτες. Ιθαγενείς του Νέου Κόσμου, που τους φέρνουν χρυσά ρολόγια για να τους πάρουν την γη. Μας θεωρούν ξένο σώμα. Παρείσακτους. Το ότι μια μέρα όμως θα μας θεωρούσαν όμως και υπαίτιους της άσχημης κατάστασης του Έλληνα φορολογούμενου, αυτό, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου, ότι θα μπορούσε να συμβεί. Και να που ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, ούτε λίγο, ούτε πολύ εννόησε ότι αυτά τα 2,2 εκ ευρώ που ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ο ΠΑΟΚ και που θα τα επιστρέψει σε 5 χρόνια, ήταν αφορμή της κακής εικόνας της οικονομικής κατάσταση της χώρας μας και του Έλληνα φορολογούμενου.

Επειδή κρατάω κάποιο αρχείο, σκέφτηκα να τους στείλω ένα email , πράγμα που έκανα. Δεν τους έγραφα κάτι το σημαντικό, απλά τους εξηγούσα με το δικό μου τρόπο για ποιο λόγο πήρε ο ΠΑΟΚ αυτά τα χρέη. Επισκέφθηκα κάποια site στα οποία κατά καιρούς εύρισκα πληροφορίες για πράξεις και καταστάσεις του παρελθόντος και τα έστειλα στον ΣΚΑΙ.



Παραθέτω παρακάτω κάποια από αυτά:



"Αθήνα, Έτος 1993


Υπουργείο Οικονομικών


Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Στέφανος Μάνος έδωσε λίγο μετά το μεσημέρι στη δημοσιότητα την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή και σύμφωνα με την οποία: Απαλλάσσεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός από τις απαιτήσεις της Τράπεζας Κρήτης μέχρι του ποσού των 2,6 δισεκατομμυρίων δρχ., το οποίο θα καταβάλει το Δημόσιο, που ως γνωστόν, έχει εγγυηθεί σχετικά. Διαγράφονται οι οφειλές της εταιρείας προς το Δημόσιο από φόρους δωρεάς ποδοσφαιριστών (υπόθεση Ντέταρι), ενώ ο Ολυμπιακός καλείται να καταβάλει σε 120 μηνιαίες δόσεις τα μέχρι στιγμής βεβαιωμένα χρέη, τα οποία για τους «κόκκινους» ανέρχονται πλέον στο ποσόν του 1.600.000.000 δρχ αφού άλλα 5,5 δισεκατομμύρια χρεών του ΟΣΦΠ πάγωσαν επ΄ αόριστον."


ΠΟΣΑ ΕΙΠΑΤΕ; Σωστά είδατε: 9.700.000.000 παλιές δραχμούλες ( εννέα δισεκατομμύρια εφτακόσια εκατομύρια είναι πολλά;;). Έχει και συνέχεια όμως...



"Υπαγωγή της ΠΑΕ ΑΕΚ στο άρθρο 44 του ν. 1892/90



Αθήνα Έτος 2004



29/6/2004



Ο κ. Ορφανός έχει ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους της ΑΕΚ ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί πτώχευση ή υποβιβασμό της ΑΕΚ και μέχρι τις 15 Ιουλίου θα τους έχει δώσει όπως και στις άλλες ΠΑΕ το σχέδιο νομου."



Δήλωση : 30/6/2004 Ντέμη Νικολαίδη



«Στις 29/6 δυστυχώς μπήκε... μαχαίρι αφού απερρίφθη, η αίτηση για το άρθρο 44 Τώρα έχουμε 152,8 εκατ. Χρέη. Στο Δημόσιο οφείλει η ΑΕΚ, 90,5 εκατ. ευρώ, στη NetMed 48,8 εκατ. ευρώ, στην ENIC 13,5 ευρώ, στους παίκτες και για τις προσφυγές 10 εκατ. ευρώ και 8 εκατ. υποχρεώσεις προς τους τρίτους. Στο συλλαλητήριο την περασμένη εβδομάδα ακούστηκε ένα σύνθημα για όποιον μιλά για Δ' Εθνική. Το πήρα προσωπικά, γιατί και εγώ μιλώ για Δ' Εθνική. Και μιλώ γιατί όσο και αν είναι σκληρό είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να γίνει η ΑΕΚ ξανά μεγάλη.»


18.10.2004 : Η ΑΕΚ «εισάγεται» στο άρθρο 44 με κενό φάκελο συμπαρασσύρωντας τον καταχρεωμένο Άρη.



Σύσταση ΠΑΕ "ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ "



09.08.2004 Σύσταση ΠΑΕ << ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ >> «Τα ΝΕΑ»



10 εκατομμύρια ευρώ είναι η προίκα που χάρισε το ελληνικό δημόσιο στον Κ. Αχιλλέα Μπέο.



Τα χρέη της μέχρι πρότινος ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είναι παρελθόν





25/12/2006 Τίτλοι Ειδήσεων:


Virtual Ξενάγηση Στο Νέο Γήπεδο Του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ36 Κρατικές Χορηγίες η ομάδα του τρυφιλιούΚόστος διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου γηπέδου Βοτανικού 120 εκατομμύρια ευρώ





02/05/2007 ΠΑΟΚ


«Στον ΠΑΟΚ δεν δίνει δάνειο η Πολιτεία. Αυτό θα βγει με τραπεζικές διαδικασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη» δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού την Δευτέρα κατά την διάρκεια εκπομπής της ΕΤ3, δείχνοντας ότι είναι εις γνώση του οι ενέργειες της διοικούσας επιτροπής του ΠΑΟΚ να πάρει δάνειο 2 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να κάνει τους διακανονισμούς των χρεών για να εξασφαλίσει άδεια για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το επόμενο πρωτάθλημα Ελλάδας.


«Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Στέφανος Μάνος έδωσε λίγο μετά το μεσημέρι στη δημοσιότητα την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή και σύμφωνα με την οποία: Απαλλάσσεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός από τις απαιτήσεις της Τράπεζας Κρήτης μέχρι του ποσού των 2,6 δισεκατομμυρίων δρχ., το οποίο θα καταβάλει το Δημόσιο, που ως γνωστόν, έχει εγγυηθεί σχετικά.


Διαγράφονται οι οφειλές της εταιρείας προς το Δημόσιο από φόρους δωρεάς ποδοσφαιριστών (υπόθεση Ντέταρι), ενώ ο Ολυμπιακός και άλλες ΠΑΕ που βρίσκονται στην ίδια μοίρα, καλούνται να καταβάλουν σε 120 μηνιαίες δόσεις τα μέχρι στιγμής βεβαιωμένα χρέη, τα οποία για τους «κόκκινους» ανέρχονται πλέον στο ποσόν του 1.600.000.000 δρχ αφού άλλα 5,5 δισεκατομμύρια χρεών του ΟΣΦΠ πάγωσαν επ' αόριστον!» (η υπογράμμιση από εμένα)


Επίσης θυμίζω δήλωση Σωκράτη Κόκκαλη ...



Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Στέφανος Μάνος. Δίνει πίστη και δύναμη σε όλους για να χαράξουμε τη νέα πορεία του Ολυμπιακού.


Εκ μέρους όλων των φίλων και οπαδών του ιστορικού συλλόγου μας, επιθυμώ να ευχαριστήσω την κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα για τη θετική αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που είχαν συσσωρευτεί στην τελευταία πενταετία στο μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο της χώρας".


May 4 2006, 06:05 PM


Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 27/07/1993


ZHMIEΣ KAI ΣIPIAΛ 120.000 EYPΩ TΟ EΠEIΣΟΔIΟ



«Tρύπα» 130 εκατομμυρίων ευρώ στην EPT


Παρά τη συσσωρευμένη ζημία 130.000.000 ευρώ (123 εκατ. το Νοέμβριο του 2004 και κοντά στα 100 το 2003) στην EPT την τελευταία 20ετία και την ογκώδη απόκλιση 40.000.000 ευρώ (πέρα από τα 90.000.000 ευρώ που εκτιμήθηκε το 2003 ότι θα κόστιζε η εθελουσία έξοδος των εργαζομένων), ο πρόεδρός της Χρήστος Παναγόπουλος, δήλωνε χτες «αισιόδοξος» για την κρατική ραδιοτηλεόραση.


Υποστήριζε μάλιστα ότι κατά το εννεάμηνο από τον Ιούνιο του 2005 έως τον Μάρτιο του 2006 υπάρχει θετική απόκλιση-κέρδος 1.000.000 ευρώ (279 εκατ. ευρώ τα έσοδα και 278 εκατ. ευρώ τα έξοδα). Αυτό όμως την ώρα που η EPT θα πρέπει να εκταμιεύσει την πρώτη από τις τρεις δόσεις για την εθελουσία έξοδο, δηλαδή 18.629.000 ευρώ! Δεν φαίνεται δε να βασίζεται σε διαχειριστικές ενέργειες της νέας διοίκησης η αισιοδοξία του προέδρου της EPT για έσοδα της τάξης των 300 εκατ. ευρώ του χρόνου, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, καθώς «τονωτική ένεση» θα είναι μόνον η αύξηση του ανταποδοτικού τέλους (το «χαράτσι» που πληρώνει ο καταναλωτής μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ) κατά ένα ευρώ τον μήνα, το οποίο εκτιμάται πως αποφέρει στην EPT 40 εκατ. ευρώ ετησίως.



Στην EPT αρχίζει και αξιολόγηση των εργαζομένων. Όμως την ώρα που ο διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Ευάγγελος Λουριδάς έλεγε ότι έπειτα από τρεις αξιολογήσεις - μέσα σε μία εξαετία - στην περίπτωση που κάποιος θα παραμείνει στάσιμος η εταιρεία θα μπορεί να τον απολύσει, ο πρόεδρος απέκλειε να γίνει καμία απόλυση!


Ο πρόεδρος της EPT πάντως εκτίμησε ως «φυσιολογικό» το κόστος παραγωγής των 120.000 ευρώ ανά επεισόδιο για νέα εβδομαδιαία σειρά 30 επεισοδίων, που ετοιμάζει η EPT. Την ώρα που η εκπομπή «Eurovision club» (είχαν παραγγελθεί οκτώ επεισόδια κόστους 65.000 ευρώ το καθένα!) δεν ικανοποίησε τη διοίκηση και κόπηκε στα... τέσσερα.Δήλωσε χθες ο πρόεδρος: «Δέχομαι πολλές επιθέσεις που έχουν σχέση με τον Ολυμπιακό. Πριν τον αναλάβω είχα επισκεφθεί τον τότε πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη. Το θέμα της συνάντησης ήταν να δούμε πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε και να τακτοποιήσουμε τα μεγάλα χρέη που είχαν δημιουργηθεί στον Ολυμπιακό πριν το 1992. Είχαμε κάνει κάποιες προτάσεις και πριν αρχίσουμε μου είπε ο κ. Μητσοτάκης: Ξέρεις ποιος ήταν πριν από σένα εδώ; Ο κ. Βαρδινογιάννης και μου είπε δώσε στον Κόκκαλη τα ψηφιακά αλλά μην τον αφήσεις να πάρει τον Ολυμπιακό. Ας βγει είτε ο κ. Μητσοτάκης είτε ο κ. Βαρδινογιάννης να το διαψεύσει». Δεν ήμουν μπροστά για να ξέρω, ούτε και πιστεύω ότι θα επιβεβαιωθεί. Κάθε πόλεμος έχει τις μάχες του και η αντίπαλη πλευρά κάτι περιμένει (π.χ. εκλογές).


Από www.paokG4.org



...φέροντας τις υπογραφές των υπουργών ΠEXΩΔE Γιώργου Σουφλιά, Eσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, Oικονομίας και Oικονομικών Γιώργου Aλογοσκούφη και Πολιτισμού Γιώργου Bουλγαράκη, κατατέθηκε στη Bουλή η νομοθετική ρύθμιση για τη Διπλή Aνάπλαση σε Bοτανικό και λεωφόρο Aλεξάνδρας, η οποία θα τεθεί προς ψήφιση την προσεχή Tρίτη 11 Iουλίου από τους εκπροσώπους του Kοινοβουλίου.



Tα οικονομικά αποτελέσματα :



α) Eπί του κρατικού προϋπολογισμού



1. Δαπάνη από την εκτέλεση και συντήρηση των έργων υποδομής που απαιτούνται για την υλοποίηση των προτεινόμενων υπερτοπικών παρεμβάσεων, την αναβάθμιση δικτύων κοινής ωφέλειας, καθώς και από την καταβολή αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις που θα απαιτηθούν προς το σκοπό κατασκευής των έργων αυτών



H ανωτέρω δαπάνη θα πραγματοποιείται σταδιακά στο βαθμό κατασκευής των έργων και καταβολής των ανωτέρω αποζημιώσεων. Eκτιμάται, πάντως, ότι η δαπάνη αυτή δεν θα υπερβεί συνολικά το ποσό των €127.600.000 περίπου και θα πραγματοποιηθεί με κοινοτική συγχρηματοδότηση (KΠΣ, Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Aττικής).



β) Eπί του προϋπολογισμού του δήμου Aθηναίων



1. Eφάπαξ δαπάνη ύψους €35.000.000 περίπου από την καταβολή αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις ακινήτων που απαιτούνται για την υλοποίηση των ανωτέρω παρεμβάσεων στην έκταση του Eλαιώνα/Bοτανικού, που βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου. H δαπάνη αυτή θα πραγματοποιείται σταδιακά στο βαθμό προόδου των απαλλοτριώσεων και καταβολής των σχετικών αποζημιώσεων.



Σε πιο απλά μαθηματικά, €127,600,000+€35,000,000=€162,600,000 ή 55δις και 405 εκατ. σε παλιές καλές ελληνικές δραχμές



Κατά τα άλλα η πολιτεία δεν έχει καμιά συμμετοχή στην κατασκευή νέων γηπέδων για τις μεγάλες ομάδες, όπως περήφανα και κατηγορηματικά διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι της νέας διακυβέρνησης.



Ο Κόκκαλης και ο Ολυμπιακός πήραν την κρατική περιουσία του Σταδίου Καραϊσκάκη για 49 χρόνια χάρη στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον εξυγχρονισμό του Κώστα Σημίτη.


Ήρθε η ώρα του Σουφλιά, της Μπακογιάννη, του Βουλγαράκη και των λοιπών μεγαλοστελεχών της νέας διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, να ρεφάρουν για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και της "αγίας" Βαρδινογιαννοοικογένειας με το Βοτανικό. Και τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας η οποία ποτέ δεν ήταν περιουσία του Παναθηναϊκού-όπως παρουσιάζουν εδώ και χρόνια οι καλοθελητές-αλλά περιουσία του δήμου Αθηναίων.



Αν συνοπολογίσουμε και το σκάνδαλο με τα τηλεοπτικά δικαιώματα που πέρασε by, αντιλαμβάνεται ο κάθε νοήμονας, το επίπεδο της εξαπάτησης.



Ως γνωστόν ΚΑΝΕΙΣ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ.


Όσο για εμάς...Ανεχόμαστε τον κάθε τυχαίο και τους βασικούς ενόχους να μας αποκαλούν "κρατικοδίαιτη ομάδα". Βολευόμαστε με ελεημοσύνες των €10000 και περιμένουμε τον πιο καπάτσο "επενδυτή" να βάλει χέρι στην περιουσία της Τούμπας με αντίτιμο 4-5 ψωροεκατομμύρια ευρώ. Δεν μας αξίζει κάτι καλύτερο. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας...



Και άρχισε η κούρσα για την υπαγωγή της ΑΕΚ στο άρθρο 44. Δύο φορές απερρίφθη η αίτηση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, ο Πέτρος Στάθης, όμως σαν... απο μηχανής Θεός κατέθεσε τη «σωτήρια» αίτηση τριτανακοπής κατά της δεύτερης απορριπτικής δικαστικής απόφασης.



Η Πέμπτη 18 Νοεμβρίου ήταν ιστορική ημέρα για τον «δικέφαλο». Το Εφετείο έκανε δεκτή την αίτησή της για υπαγωγή στο άρθρο 44, ανοίγοντας τον δρόμο για την οικονομική της εξυγίανση.



Μήπως να υπενθυμίσουμε στον κύριο Δημοσιογράφο ότι κάποιος κρατικός υπάλληλος είχε ξεχάσει το δρόμο προκειμένου να συμμετάσχει στη συζήτηση εκπροσωπώντας το ελληνικό δημόσιο, για την ένταξη της ΑΕΚ στο άρθρο 44?





Αυτά προς το παρόν.

Με εκτίμηση,

LionHeart
Paokmania.gr
Administrator

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 2,2 ΕΚ. ΕΥΡΩ


Πήρε λοιπόν επιτέλους η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το δάνειο των 2,2 εκ. ευρώ.

Την ώρα λοιπόν που το κράτος της ΝΔ μοιράζει απλόχερα εκατομμύρια στα αγαπημένα του "παιδιά" του ΠΟΚ (χορηγίες φανέλας, τεράστια κρατικά τηλεοπτικά συμβόλαια, εκατοντάδες εκ. ευρώ για "διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου" !!! ) μετά από χίλια παρακάλια αποφάσισε να "βάλει το χεράκι της" ώστε ο καταχρεωμένος -στο δημόσιο κυρίως- ΠΑΟΚ να πάρει ένα δανειάκι με ευνοϊκούς όρους 2,2 εκ. ευρώ. ΠΟΛΙΤΕΣ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Σε καμία λοιπόν περίπτωση δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος ο οπαδός του ΠΑΟΚ από το δάνειο εκτός αν αυτό δεν αποπληρωθεί ποτέ κύριοι της κυβέρνησης.

Τώρα για να δούμε και την άλλη πλευρά της υπόθεσης τα θετικά της υπόθεσης είναι τα εξής:

1) Ο ΠΑΟΚ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA.

2) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΣΥ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ

3) ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΝΟΙΚΟΙ ΚΑΘΩΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΕΧΥΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ Η ΠΑΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ - ΟΠΑΠ - ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ (ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ‘Η ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ Δ’ ΕΘΝΙΚΗ Ή ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ)

4) ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ ΗΔΗ ΨΙΘΥΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΕΙ ΕΝ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΠΟΤΕ. (ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.)



Κύριοι της κυβέρνησης ο λαός του ΠΑΟΚ απαιτεί:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΠΟΤΕ. ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ!!!

ΑΜΕΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΛΟΙΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ.

ΆΜΕΣΗ ΓΕΝΝΑΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΕΣ ΠΑΕ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ!

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ADMIN TEAM

Thursday, May 3, 2007

Συγνώμη ΠΑΟΚ μου...



«ΠΑΟΚ μου πως σε καταντήσαμε έτσι; Συγνώμη ΠΑΟΚ μου…. Συγνώμη. Ζω πλέον μόνο για να επαναφέρω πίσω την χαμένη τιμή σου…»

Καμένη γη ο ΠΑΟΚ. Ο σύλλογος που εκπροσωπεί την μισή Ελλάδα και όλον τον Ελληνισμό στο εξωτερικό πεθαίνει… ή ίσως πέθανε ήδη και απλά δεν θέλουμε να το συνειδητοποιήσουμε. Ο ΠΑΟΚ δεν υπάρχει παιδιά. Ρεαλιστικά βλέποντας, εδώ και πολλά χρόνια έχουμε μεγαλώσει με έναν ΠΑΟΚ μεγάλο μόνο μέσα στο μυαλό και τις καρδιές μας.

Ο σύλλογος αυτός έχει καταντήσει πολύ μικρός και δυστυχώς έχουν γεννηθεί και γαλουχηθεί ΠAOKτσήδες όχι με τα ιδανικά που εκπροσωπούσε ο ΠΑΟΚ παλαιότερα. Η ομάδα μας δυστυχώς μέσα στην ανυπαρξία της παράγει οπαδούς μεγαλωμένους με λογικές όπως το ΠΑΟΚ= αλητεία, ΠΑΟΚ= Τα σπάμε όλα , αλλά και με το ΠΑΟΚ= κράξιμο σε όλους, ΠΑΟΚ= μαγκιά κλανιά.
Η δημιουργία, η ανάπτυξη και η διατήρηση τέτοιου κόσμου έχει φέρει τον ΠΑΟΚ σε ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο.

Υπάρχει λοιπόν η μία όψη: Οι οπαδοί που τα σπάνε, που τα καίνε, τα βάζουν με όλους και με όλα γιατί έτσι γουστάρουν. Γκρινιάζουν κατηγορούν χωρίς να προτείνουν λύσεις… Άνθρωποι που πλησιάζουν τις διοικήσεις και τριγυρνούν στα γραφεία. Παράγοντες που τρώνε με χρυσά πιρούνια αυτοί και οι οικογένειες τους με τα λεφτά που άρπαξαν και αρπάζουν από τον σύλλογο μας. Εκδότες ασήμαντοι, δημοσιογράφοι μικροί που τους συμφέρει το αναγνωστικό τους κοινό να είναι όπως οι παραπάνω και διατηρούν και βοηθούν στο να παραμένει αυτό το κλίμα….

Και η άλλη όψη...

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη: Οργανωμένοι οπαδοί και μή, που ζουν και αναπνέουν για τον σύλλογο και καταπίνουν χιλιόμετρα για τον ΠΑΟΚ. Απλός κόσμος που είναι παθολογικά συνδεδεμένος με τον ΠΑΟΚ. Ακόμα και δημοσιογράφοι που ακολούθησαν το επάγγελμα με σκοπό να υπηρετήσουν την ιδέα των τεσσάρων αυτών γραμμάτων.
Κοιτάξτε όμως γύρω σας… Ποιοι επικρατούν σε αυτόν τον τόπο; Οι καλοί; Οι καθαροί; Σε αυτό το ερώτημα σας αφήνω μόνους σας να απαντήσετε…
Έτσι λοιπόν με τον περισσότερο κόσμο απομακρυσμένο από τα τεκταινόμενα του ΠΑΟΚ -εξαιτίας της δύναμης που πήραν οι επιτήδειοι κυρίως παράγοντες και δημοσιογράφοι-, που πάντα είχαν την στήριξη των μεγαλομετόχων (άσχετα αν στο τέλος φαγωνόντουσαν μεταξύ τους), ο ΠΑΟΚ έγινε η πουτάνα όλων!

Η πουτάνα όλων… Του κάθε Μπατατούδη και Γούμενου. Των δημοσιογράφων. Ακόμα και του πιτσιρικά που πετάει ένα κέρμα και τιμωρείται η ομάδα. Πηδούν τον ΠΑΟΚ για να ικανοποιήσουν άλλοι το πορτοφόλι τους, άλλη την μισαλλοδοξία τους, άλλοι απλά για να ξεσκάσουν!
Ωστόσο το να κράζουμε όλους αυτούς δεν οδηγεί πουθενά, γιατί όλοι τους εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα και δεν ιδρώνει το αυτί τους

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ!
Το μόνο που χρειάζεται –αλλά είναι απίστευτα δύσκολο, επίπονο και χρονοβόρο- είναι η ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ!
Έτσι λοιπόν όλοι όσοι αγαπούν τον ΠΑΟΚ πρέπει να δουλέψουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Έχοντας ως πρώτη μας αγάπη τον ΠΑΟΚ και ως μέσο για να αλλάξει ο κόσμος νοοτροπία τον σύνδεσμο μας, την ιστοσελίδα μας, το μέσο ενημέρωσης μας. Πιέστε προς κάθε πλευρά με όπλο την συμμετοχή μας.Έτσι ώστε οι εκατομμύρια φίλοι του ΠΑΟΚ να αγαπήσουν ξανά τον ΠΑΟΚ για αυτό που πραγματικά εκπροσωπεί και να έρθουν ξανά δίπλα στον σύλλογο, να τον αγκαλιάσουν και όλοι μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ να πορευτούμε προς τον στόχο μας: Όπου στόχος: Επιστροφή αξιοπρέπειας, Υπερηφάνεια!

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΠΑΟΚ, ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤAI…

Aparadektos

Paokmania.gr

Administrator Team